post

Wanbetalers: een nachtmerrie voor elke ZZP’er

Als ZZP’er zul je helaas vaak te maken krijgen met klanten die niet op tijd jouw facturen betalen. Dit is erg vervelend want als ZZP’er loop je immers flinke risico’s. Vaak heb je geen grote financiële buffer om het verlies op te vangen. Bovendien heb je in veel gevallen maar een beperkt aantal opdrachtgevers. Hierdoor ben je sterk afhankelijk van je betalingen.

Grote bedrijven maken misbruik van hun machtspositie

Grote bedrijven betalen hun rekeningen veelal niet op tijd omdat ze weten dat jij vaak niet de juiste kennis hebt om hier wat tegen te doen. Je wilt je liever niet bezig houden met financiële zaken en je meestal niet welke rechten je hebt. Als ZZP’er ben je bovendien afhankelijk van je opdrachtgevers en je wilt de goede relatie met je klant niet in gevaar brengen en klanten kwijtraken. Grote bedrijven weten dit en maken hier op grote schaal misbruik van. In veel gevallen sta je dan machteloos. BMK Creditmanagement helpt je in de strijd tegen deze wanbetalers en biedt oplossingen voor meerdere openstaande vorderingen.

Ken je rechten en wapen je tegen wanbetalers

Je hebt je klant een factuur gestuurd maar geen betaling ontvangen. Je hebt een vriendelijke betalingsherinnering verstuurd. Daarna heb je telefonisch contact gehad en nogmaals een herinnering gestuurd. Je klant geeft echter niet thuis en weigert zijn rekening te betalen. Wellicht weet je dan niet meer wat je kunt doen om alsnog jouw factuur betaald te krijgen. In dat geval kan BMK jou helpen met oplossingen voor meerdere openstaande vorderingen, want samen sta je sterker. BMK kan je helpen en vertellen wat je rechten zijn als ZZP’er in de strijd tegen wanbetalers. Zo weet altijd wat je moet doen om te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.