post

Waarom een politieverhoor-advocaat de beste keuze is

Doorgereden na een ongeval

Een ongeval op straat kan iedereen overkomen; ben jij na een dergelijk ongeval doorgereden, dan doe je er goed aan om een politieverhoor-advocaat in te schakelen. We zullen uitleggen wat er gebeurt bij een dergelijk verhoor en wat eraan vooraf gaat. Het voorval zelf kan jij je waarschijnlijk nog wel vaag herinneren. Vaak gebeurt er iets in het verkeer zonder dat jij je bewust bent van de gevolgen.

Een fietser dient een aanklacht in

Een fietser niet zien bij een rotonde; het komt vaker voor dan je denkt en waarschijnlijk overkomt het jou ook wel eens. Een fietser met een dure e-bike die een noodstop moet maken kan daardoor gevaarlijk over de kop slaan. Jij bent doorgereden want je had die fietser niet eens gezien. De fietser zelf – of een omstander – noteert jouw kenteken en doet aangifte. Een paar dagen later krijg je een uitnodiging voor een politieverhoor op je deurmat. Er zijn getuigenverklaringen en er hangt jou een flinke boete en straf boven het hoofd. Doorrijden na een ongeval is namelijk een ernstig misdrijf.

Het vooronderzoek was grondig

Wanneer jij bij het politiebureau komt hebben de verbalisanten grondig hun vooronderzoek gedaan. Er is navraag gedaan bij getuigen en er is een belastende verklaring tegen jou opgesteld. Jij was daarvan niet op de hoogte en staat opeens voor een vaststaand feit. Op dat moment sta jij met je rug tegen de muur. Je legt een verklaring af waarin je het hele voorval bekent. Heb je echter een politieverhoor advocaat bij je, dan zal deze tussenbeide komen en zeggen welke vragen je beter niet kan beantwoorden in het gesprek. Je bent hiertoe immers niet verplicht. Op deze manier komt jouw kant van het verhaal aan bod, wat in veel gevallen tot strafvermindering zal leiden.